Hostelworld.com
HostelBookers Logo

Group of 15 or more?

Our sister site HostelBookers can create a tailor-made booking plan for your large travel group.

Youth Hostel Villa Camerata

Group of 15 or more?

Our sister site HostelBookers can create a tailor-made booking plan for your large travel group.

Ceny
mapa
Recenzje
4.8
Ocena 488 recenzja/-e/-i
  • Dobry towar za tę cenę 5.2
  • Bezpieczeństwo 4.6
  • Lokalizacja 4.4
  • Personel 5.4
  • Atmosfera 4.6
  • Czystość 4.9
  • Udogodnienia 4.7
ZAREZERWUJ
4.8
Ocena 488 recenzja/-e/-i
  • Dobry towar za tę cenę 5.2
  • Bezpieczeństwo 4.6
  • Lokalizacja 4.4
  • Personel 5.4
  • Atmosfera 4.6
  • Czystość 4.9
  • Udogodnienia 4.7
Youth Hostel Villa Camerata Located at V.le A.Righi 2-4 50137 Florence, , Florence.
Youth Hostel Villa Camerata
Italy
Florence 50137 V.le A.Righi 2-4 50137 Florence
48% 488
43.7852440 11.2938720
Youth Hostel Villa Camerata
    Pokoje dostępne

Poniższe recenzje zostały napisane przez klientów, którzy dokonali rezerwacji w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Opinie i oceny w polu oceny są oparte na dotychczasowych opiniach i stanowią one opinie klientów, którzy je napisali i nie wyrażają one opinii Hostelworld.com. W ten sposób można uzyskać dostęp do najbardziej aktualnych opinii, aby dowiedzieć się jak dobry jest hostel.
Przeczytaj nasze wskazówki przeglądu

  • Pokaż:
  • Sortuj Wg:
  • gmilanez
  • Brazylia, Mężczyzna grupy, 25-30
  • Nowicjusz
  • 2 Recenzje
18 Lip 2016
7.4

First of all I want to talk about the comments from another travelers saying that they didn't felt comfortable about the "refugees": this is racism. The place is a bit far from the city center but you can reach there with a bus that goes around the whole center so it wasn't a big deal. The showers and the social area were ok. The breakfast was really good (orange juice, "Nutella", bread, coffee, cereals, etc). The big problem was the lack of energy plugs. Anyway I would stay here

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 6.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 6.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 10.0Atmosfera
    • 6.0Czystość
  • Anonimowy
  • Mołdawia, Mężczyzna grupy, 18-24
  • Nowicjusz
  • 2 Recenzje
10 Lip 2016
3.4

Если на расположение территории хостела можно закрыть глаза, можно добраться на одном автобусе без пересадок, то пока доберешься до самого здания - ноги отвалятся: долго подниматься в горку по лесопосадке. При оплате с нас помимо оглашенной суммы на hostelworld сняли еще по 4 евро с человека за какую-то карточку, которая нам совершенно не нужна. Номера не блещут чистотой, с матрасов сыпалась пыль. Некоторые унитазы без ободка. Преимущество - завтрак, он оставил хорошее впечатление.

    • 2.0Dobry towar za tę cenę
    • 4.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 4.0Udogodnienia
    • 4.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 2.0Czystość
7 Lip 2016
4.6

El internet no sirve, para llegar tienes que caminar mucho por un sendero algo feo, los cuartos muy calientes, muy lejos de la ciudad, en resumen tuve que cancelar la reservación

    • 4.0Dobry towar za tę cenę
    • 4.0Bezpieczeństwo
    • 4.0Lokalizacja
    • 4.0Udogodnienia
    • 4.0Personel
    • 6.0Atmosfera
    • 6.0Czystość
  • Anonimowy
  • Brazylia, Kobieta, 18-24
  • Zapalony podróżnik
  • 10 Recenzje
2 Lip 2016
2.0

If you are a women DO NOT GO THERE. WORST EXPERIENCE WE HAVE EVER HAD. We could not even stay there. Felt extremely unsafe. Really far away in the woods, at night must me terrifying. No women around, all guests were men. Dirty place. The room door did not lock. AWFUL.

    • 2.0Dobry towar za tę cenę
    • 2.0Bezpieczeństwo
    • 2.0Lokalizacja
    • 2.0Udogodnienia
    • 2.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 2.0Czystość
  • Anonimowy
  • Peru, Mężczyzna grupy, 25-30
  • Nowicjusz
  • 3 Recenzje
7 Cze 2016
7.7

La estancia en Florencia fue bastante aceptable

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 8.0Atmosfera
    • 8.0Czystość
  • Anonimowy
  • Hiszpania, Mężczyzna, 18-24
  • Nowicjusz
  • 3 Recenzje
31 Maj 2016
4.6

Los baños estaban orinados en los pasillos y muy succiona en general, muy desagradable . El precio es excesivo para la calidad y ubicación del lugar.

    • 2.0Dobry towar za tę cenę
    • 4.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 2.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 8.0Atmosfera
    • 2.0Czystość
  • Anonimowy
  • USA, Kobieta, 18-24
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
29 Maj 2016
4.6

Lots and lots of male refugees staying here for an extended period of time. A nice place but would NOT recommend for a solo female traveler under any circumstances. When I arrived I got off the bus and kind stranger insisted on driving me up to the hostel my first night because he didn't want me walking alone in that environment (the walk was only 1 km!) Highly recommend finding another hostel if you are a woman.

    • 6.0Dobry towar za tę cenę
    • 4.0Bezpieczeństwo
    • 2.0Lokalizacja
    • 6.0Udogodnienia
    • 6.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 6.0Czystość
  • Anonimowy
  • Szwecja, Kobieta, 31-40
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
20 Maj 2016
2.9

The hostel is not safe for the girls.

    • 4.0Dobry towar za tę cenę
    • 2.0Bezpieczeństwo
    • 4.0Lokalizacja
    • 2.0Udogodnienia
    • 2.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 4.0Czystość
17 Maj 2016
4.9

As a 20-year-old white American Girl backpacking solo I was surprised to find this hostel accommodating only 50-100 other guests, all African American men around their 30's, in some sort of long-term school program. Of course I have no problem with this, but I immediately noticed whenever I was in the lobby (only place wifi was avail) or at breakfast, I was stared at and approached constantly. This made it a very hostel environment for me + I looked forward to leaving Florence because of it.

    • 6.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 4.0Lokalizacja
    • 4.0Udogodnienia
    • 4.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 6.0Czystość
  • Anonimowy
  • Włochy, Mężczyzna, 18-24
  • Nowicjusz
  • 4 Recenzje
17 Maj 2016
4.3

Very old building and smells really bad. This place is also some kind of housing for refugees.

    • 6.0Dobry towar za tę cenę
    • 4.0Bezpieczeństwo
    • 2.0Lokalizacja
    • 2.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 2.0Atmosfera
    • 6.0Czystość

Mobilna aplikacja Hostelworld

Rezerwuj w dowolnym miejscu i czasie korzystając z nowej aplikacji mobilnej Hostelworld

Wyszukuj i rezerwuj wybierając z ponad 33 000 obiektów noclegowych w ponad 170 krajach z dowolnego miejsca.

Zaloguj Się, Aby Otrzymywać Biuletyn

Wysyłamy Twoje dane

Dziękujemy za zapisanie się do naszego newslettera!

Zapisz się do otrzymywania naszego comiesięcznego Newslettera, aby otrzymywać najlepsze oferty hosteli i nowości prosto do skrzynki odbiorczej. Możesz zrezygnować w dowolnym momencie.