Hostelworld.com
HostelBookers Logo

Group of 15 or more?

Contact our Group Travel team directly for a tailor made solution for your group

Alcatraz Backpacker Hostel

Group of 15 or more?

Contact our Group Travel team directly for a tailor made solution for your group

Ceny
mapa
Recenzje
8.7
Fantastyczny 798 recenzja/-e/-i
  • Dobry towar za tę cenę 8.7
  • Bezpieczeństwo 9.0
  • Lokalizacja 8.7
  • Personel 9.3
  • Atmosfera 8.1
  • Czystość 8.6
  • Udogodnienia 8.3
ZAREZERWUJ
8.7
Fantastyczny 798 recenzja/-e/-i
  • Dobry towar za tę cenę 8.7
  • Bezpieczeństwo 9.0
  • Lokalizacja 8.7
  • Personel 9.3
  • Atmosfera 8.1
  • Czystość 8.6
  • Udogodnienia 8.3
Alcatraz Backpacker Hostel Located at Schoenhauser Allee 133a, 10437, Berlin.
Alcatraz Backpacker Hostel
Germany
Berlin Schoenhauser Allee 133a, 10437
87% 798
52.5444557 13.4120965
Alcatraz Backpacker Hostel
    Pokoje dostępne

Poniższe recenzje zostały napisane przez klientów, którzy dokonali rezerwacji w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Opinie i oceny w polu oceny są oparte na dotychczasowych opiniach i stanowią one opinie klientów, którzy je napisali i nie wyrażają one opinii Hostelworld.com. W ten sposób można uzyskać dostęp do najbardziej aktualnych opinii, aby dowiedzieć się jak dobry jest hostel.
Przeczytaj nasze wskazówki przeglądu

  • Pokaż:
  • Sortuj Wg:
  • Anonimowy
  • Anglia, Kobieta, 25-30
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
5 Gru 2016
10.0

It was my first time staying at a hostle and I'm really glad I picked this place. It wad clean, staff were really nice and helpful and it was 2 secs away from the underground station and bus. The bathroom.and bedrooms were really clean. I would definitely recommend this place. Great value for money

    • 10.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 10.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 10.0Atmosfera
    • 10.0Czystość
  • Anonimowy
  • USA, Mężczyzna, 18-24
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
22 Lis 2016
10.0

Great place to stay would definitely recommend it to friends

    • 10.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 10.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 10.0Atmosfera
    • 10.0Czystość
16 Lis 2016
7.4

Alcatraz was a decent spot. The building is really old and it looks a little sketchy but once you're inside it grows on you and the staff were helpful. Not much atmosphere, If you want wifi you need to be in the common area and the lockers are outside the rooms. Cleanliness was good and location was far from city centre but an easy metro ride away.

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 6.0Atmosfera
    • 8.0Czystość
16 Lis 2016
9.4

Great hostel easy to find and right beside trains,tram lines etc. Staff were super friendly and helpful. Great advice on where to go and what to see. Stayed in a private double room beds were comfy and bathroom was cleaned daily. Not a party hostel from what i gathered but 24hr access was handy after a night out. I would definitely stay agaim and reccomend to anyone. Thanks guys :)

    • 10.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 10.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 6.0Atmosfera
    • 10.0Czystość
  • Anonimowy
  • Niemcy, Kobieta, 25-30
  • Zapalony podróżnik
  • 10 Recenzje
14 Lis 2016
8.9

Ein wirklich nettes Hostel. Anbei zwei Verbesserungsvorschläge: 1) Wenn jemand gegen 23 Uhr eincheckt und keine weitere Person im gleichen Zimmer übernachtet, dann wäre es gut wenn ihr die Heizung vorher (1 bis 2 Std.) anmacht. Ich habe das Zimmer in der ersten Nacht so spät abends (Mitte November) nicht mehr warm bekommen. 2) Bei den Duschen sollten unbedingt Handtuchaufhänger angebracht und Badematten ausgelegt werden.

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 8.0Atmosfera
    • 8.0Czystość
  • Anonimowy
  • Hiszpania, Kobieta, 25-30
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
12 Lis 2016
8.6

Everything good enouhg, but the bed was terrible.

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 8.0Atmosfera
    • 8.0Czystość
  • Anonimowy
  • Niemcy, Kobieta grupy, 18-24
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
7 Paź 2016
8.3

Wir haben noch nie in besseren Hostelbetten geschlafen. Die Matratzen waren super. Die Gestaltung des Hauses hat uns super gefallen, die Mitarbeiter waren stets kompetent und freundlich. Das Frühstück hat uns leider ein bisschen enttäuscht.

    • 8.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 8.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 10.0Personel
    • 8.0Atmosfera
    • 8.0Czystość
  • Anonimowy
  • Niemcy, Kobieta, 31-40
  • Nowicjusz
  • 1 Recenzja
7 Paź 2016
9.4

Fuer uns war es super. Wir hatten ein Sportevent im Friedrich-Ludwig-Jahn Sportpark, wofuer das Hostel die perfekte Lage hat. Es war alles ordentlich, toll organisiert, 2 Zimmer teilen sich ein Bad wie in einer Wohnung - was will man mehr? Auch das Fruehstueck war fuer 3,80 Euro voellig iO - es gibt Toast statt Broetchen, Joghurt, frisches Obst, Saft, Muesli, schoen angerichtete Wurst- und Kaeseplatten, Kaffee, Marmelade, Honig, Schokoaufstrich - alles zu unserer Zufriedenheit. Wir kommen wieder

    • 10.0Dobry towar za tę cenę
    • 10.0Bezpieczeństwo
    • 10.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 10.0Atmosfera
    • 10.0Czystość
  • henkipott
  • Szwajcaria, Mężczyzna, 18-24
  • Nowicjusz
  • 6 Recenzje
4 Paź 2016
8.6

Das Alcatraz ist ein gemütliches Hostel mit guter U Bahn Anbindung. Alles hat wunderbar geklappt. Was mir etwas gefehlt hat, war ein allgemeiner Aufenthaltsraum um die anderen Leute des Hostels zu treffen. Es gibt zwar einen draussen, aber wenns kalt ist, sitzt dort halt niemand. Ansonsten war ich ganz zufrieden mit meinem Aufenthalt.

    • 10.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 8.0Lokalizacja
    • 10.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 6.0Atmosfera
    • 10.0Czystość
25 Wrz 2016
6.6

Clean rooms, friendly staff, nice outdoor area, but you can't sit there after 10pm. Use of the kitchen was great, don't bother to pay for breakfast, check what other people have left (tea/coffee etc), buy some cereal and milk. I booked two rooms but we weren't put together and the rooms were separated by a locked door which you could only get through with your room key, which was frustrating.

    • 4.0Dobry towar za tę cenę
    • 8.0Bezpieczeństwo
    • 6.0Lokalizacja
    • 8.0Udogodnienia
    • 8.0Personel
    • 4.0Atmosfera
    • 8.0Czystość

Mobilna aplikacja Hostelworld

Rezerwuj w dowolnym miejscu i czasie korzystając z nowej aplikacji mobilnej Hostelworld

Wyszukuj i rezerwuj wybierając z ponad 33 000 obiektów noclegowych w ponad 170 krajach z dowolnego miejsca.

Zaloguj Się, Aby Otrzymywać Biuletyn

Wysyłamy Twoje dane

Dziękujemy za zapisanie się do naszego newslettera!

Subskrybuj nasz newsletter, aby otrzymywać najlepsze oferty zakwaterowania i nowości bezpośrednio na swoją skrzynkę odbiorczą. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.